середа, 9 листопада 2016 р.

Проведення тижня психології з 24.10. по 28.10.

Одним із головних завдань, які стоять перед школою, є розвиток творчих здібностей, формування навичок самосвідомості та самореалізації особистості.
Щороку у школі проводяться предметні тижні, мета яких – поглиблення знання учнів, зацікавлення у вивченні навчальних предметів, сприяння розвитку здібностей, схильностей, інтересів кожної дитини.
     Психологіяце наука, яка є хоч і досить складною, але цікавою і важливою для людини. Тим більше, що вона є однією з найдивніших наук. Правда, в наш час здивувати людину чим не будь не так вже й легко. Адже наше сьогодення наповнене вражаючими дивовижними відкриттями і звершеннями в соціальній, науковій, політичній та економічній сферах. І все таки, найзагадковіші далеко ще не вивчені до кінця таємниці знаходяться в самій людині і особливо в її психічній діяльності.
Тому проведення тижня психології також є важливим, оскільки з психологією пов’язаний увесь навчально-виховний процес.
А. Макаренко писав: «Педагогіка – це майстерня, а психологія – інструмент, яким там працюють».
Предметний тиждень із психології організовується з метою реалізації психологічного супроводу, розширення і поглиблення знань учнів з психології, розвитку в них інтересу до цієї науки, формування психологічної культури, збагачення знань про внутрішній світ власної особистості та особистості інших людей, прагнення до самопізнання, розкриття творчого потенціалу школярів, створення позитивного емоційного настрою. 
Під час тижня проводяться заходи, що охоплюють різні види діяльності: конкурси, ігри, тренінгові заняття, лекції, уроки з використанням мультимедійних систем, години спілкування, анкетування, тестування, виставки малюнків та плакатів.
До співпраці запрошуються учні, педагоги та батьки.

Немає коментарів:

Дописати коментар